SOS Nuchterheid® is een vrijzinnig en humanistisch zelfzorg-initiatief dat mensen steunt bij het overwinnen van hun problemen met alcohol, drugs, pillen enz…. SOS Nuchterheid is een lidvereniging van de Unie Vrijzinnige Verenigingen (UVV) – deMens.nu en van de Vereniging voor Alcohol- en andere Drugproblemen (VAD).
We zijn actief aanwezig op 17 locaties doorheen Vlaanderen en het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en werken nauw samen met de Vrijzinnige Centra en de HuizenvandeMens (vroeger CMD = Centrum voor Morele Dienstverlening).

SOS Nuchterheid is een uitstekend alternatief!

`SOS Nuchterheid beperkt zich niet tot één zaligmakende theorie over herstellen van verslaving maar steunt elke vorm van herstel. Dus ook de manier die jij zelf verkiest.
SOS Nuchterheid is daardoor een uitstekend alternatief voor de dogmatische programma’s van andere groepen. Het spreekt dus vanzelf dat godsdienst noch gelijk welke levensbeschouwing een rol speelt.
Iedereen is welkom!

Zoek je naar een oplossing voor je problemen rond je afhankelijkheid?

Neem dan contact op met SOS Nuchterheid. Je kunt er praten met mensen die, net als jij, met verslaving geconfronteerd worden en hun weg naar nuchterheid zoeken in een van onze plaatselijke steunpunten.
Je kunt ons contacteren via brief, e-mail of ons internetforum.
Je kunt ook altijd ons tele-opvangnummer bellen, zeker als je dringend hulp nodig hebt.

Ons centraal nummer 09/3303525 is van 6 uur tot 22 uur bereikbaar!

Praten hélpt!

Bij SOS Nuchterheid luisteren gewone mensen naar je, delen we samen ervaringen en ondervinden we wat ‘zelfzorg’ kan betekenen.
Ook voor jou!

Natuurlijk staat ‘zelfzorg’ de professionele hulp niet in de weg. Integendeel, beide kunnen elkaar perfect aanvullen en SOS Nuchterheid staat open voor alle wetenschappelijke ontwikkelingen die met verslaving te maken hebben.

 

“Het belangrijkste is dat ik mijn nuchterheid op een “rustige” manier beleef.” -Bob